FAQ

Hoe kan ik lid worden van Punch?

Als je besloten hebt lid te willen worden bij Punch, kan je je bij iemand van het Bestuur inschrijven. Deze kan je vinden tijdens de infomarkt en alle open trainingen.

[collapse]
Hoe vaak train je en hoeveel wedstrijden speel je per week?

De hogere teams trainen twee keer per week, op maandag- en woensdagavond. De lagere teams (4de klasse) trainen op maandag- of woensdagavond. De wekelijkse wedstrijden worden overwegend op vrijdagavond gespeeld en soms op een zaterdagmiddag.

[collapse]
Hoe weet ik in welk team ik kom?

Tijdens de open trainingen is de Technische Kommissie aawezig. Zij maken de uiteindelijke teamindeling aan de hand van je niveau.

[collapse]
Op welk niveau speelt Punch?

Punch komt bij de heren uit in de 3e divisie tot en met de 4e klasse. De dames komen uit in de 1e klasse tot en met 4de klasse.

[collapse]
Heeft Punch ook trainers en coaches?

De eerste selectieteams krijgen training van externe trainers. Alle andere teams worden getraind en gecoacht door opgeleide Punchers uit hogere teams. Daarnaast is het een goede gewoonte van de teams om extra (gezeligheids)coaches te regelen.

[collapse]
Is Punch meer dan alleen volleybal?

Jazeker, een groot aantal commissies organiseert tientallen activiteiten door het jaar heen zoals: feesten, barbecues en toernooien. Daarnaast gooit Punch elke vrijdagavond haar sociëteit open, zodat je onder het genot van een biertje, je wedstrijd kunt evalueren. Na de trainingen is de Unit Sport hiervoor een geliefde plek.

[collapse]
Heeft Punch ook een KMT?

Nee, Punch heeft geen KennisMakingsTijd. Er is wel een verenigingsweekend, het PIQ-weekend genaamd, waar ook vele ouderejaars Punchers zich elk jaar weer voor inschrijven. Dit is voor eerstejaars dé gelegenheid om heel Punch te leren kennen.

[collapse]
Hoeveel leden heeft Punch?

Punch heeft zo’n 300 competitiespelende leden verdeeld over 26 teams en daarnaast nog een 50-tal leden die tijdelijk in het buitenland studeren of stage lopen, maar daardoor niet minder bij de vereniging betrokken zijn.

[collapse]
Wat is de man-vrouwverhouding binnen Punch?

Punch telt 13 heren- en 13 damesteams en komt zo op een man-vrouwverhouding van 49% tegenover 51%. Een zeldzaam percentage voor een Delftse studentenvereniging.

[collapse]
Is het lid zijn van Punch te combineren met het lidmaatschap bij een studentenvereniging?

Jazeker, verschillende Punchers zijn ook lid van een studentenvereniging in Delft. Maar Punch is voor de meesten ook hun gezelligheidsvereniging!

[collapse]
Is er nog een vereniging die Punch heet?

Ja, maar Punch Basketbal en Punch Volleybal zijn twee aparte verenigingen en hebben behalve de naam verder geen overeenkomsten.

[collapse]
Zijn er in Delft nog meer studentenvolleybalverenigingen?

Nee, in tegenstelling met wat je misschien leest over onderverenigingen van studentenverenigingen, is Punch de enige studentenvolleybalvereniging.

[collapse]
Moet je al kunnen volleyballen om lid te worden bij Punch?

Nee, je studententijd is juist de tijd om met nieuwe dingen te beginnen, zoals het beginnen aan een nieuwe sport. Het is ook helemaal niet erg dat je het nog niet kan, dit kunnen we je allemaal leren bij Punch. De afgelopen jaren hebben we steeds een beginnend herenteam en een beginnend damesteam gehad.

[collapse]
Kent Punch een ledenstop?

Ja, Punch kent al een aantal jaar een ledenstop vanwege beperkte zaalruimte op de Unit Sport.

[collapse]
Hoe werkt de ledenstop bij Punch?

Om lid te worden bij Punch zal je ingeschreven moeten zijn, bij twee open trainingen moeten hebben bijgewoond en student zijn. Mocht je hieraan voldoen dan zal de TK je indelen naar niveau. Mocht het zo zijn dat je als beginner wordt beschouwd dan is er een kans dat je in de loting terecht komt. Meer informatie hierover kan altijd aan de OWee Commissie, de TK of het Bestuur gevraagd worden.

[collapse]
Wanneer weet ik zeker of ik lid ben van Punch?

Op 13 september zullen de teams bekend worden gemaakt. Pas dan zal er zekerheid zijn of je lid bent of niet. Als potentieel nieuw lid zal het Bestuur contact met jou opnemen over het feit of je lid bent of niet.

[collapse]
Bij wie kan ik terecht voor meer informatie over de ledenstop?

Bij vragen over de ledenstop kun je die stellen aan de OWeeCommissie of aan het (Kandidaats)Bestuur. Deze zijn zowel de gehele OWee aanwezig, alsmede tijdens de open trainingen.

[collapse]

Zoeken

Start Owee

days
0
2
hours
1
3
minutes
2
9
seconds
4
0